07.10.2021 Лілія Кулик

Особливості забезпечення тендерної пропозиції. Як зазначити вимогу в ТД

Чи обов’язково використовувати шаблон з Наказу № 2628 для забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції? Як вимагати забезпечення та на що звернути увагу

Чи обов’язково використовувати шаблон з Наказу № 2628 для забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції?

Так! Вимоги до забезпечення пропозиції в тендерній документації мають відповідати шаблону, що наведений в Наказі № 2628.
Так, на виконання Закону Мінекономіки розроблено форму і Вимоги до забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції, які затверджено наказом Міністерства від 14.12.2020 № 2628 “Про затвердження форми і Вимог до забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції” (далі – Наказ), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.03.2021 за № 275/35897.

Оскільки Законом передбачено розроблення та затвердження форми і вимог до забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції, Наказ є обов’язковим для суб'єктів. Детальніше про це ви можете прочитати також в консультації Мінекономіки.

Ми проводимо опитування користувачів з приводу того як вдосконалити функціонал забезпечення тендерних пропозицій/пропозицій. Якщо ви ще не проходили, пройдіть, будь ласка, опитування. Нам дуже важлива думка Замовників, адже ми хочемо зробити цей інструмент максимально простим та зручним і при цьому допомогти уникнути помилок при зазначенні вимог щодо забезпечення.

Як зазначити вимогу про забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції

Краще надати в тендерній документації форму забезпечення тендерної пропозиції/пропозиції. Адже так ви зможете уникнути помилок щодо оформлення забезпечення учасниками не за формою. 

Форму забезпечення з Наказу №2628 ви можете переглянути та завантажити за посиланням. Як вже було написано вище, ця форма є обов’зковою для використання.

На що звернути увагу Учасників в забезпеченні пропозиції

Також можете додатково прописати особливості заповнення форми забезпечення та на що звернути увагу учасникам при  оформленні забезпечення (підпис уповноваженої особи представника банку (не печатка), електронна форма гарантії, а не сканована копія, додатково зазначте, щоб не забували вносити інформацію щодо тендерної документації / оголошення про проведення спрощеної закупівлі та щоб не забували вносити зміни в цей пункт, коли ви вносите зміни в ТД.

Також чітко пропишіть та виділіть перелік документів від банку, які має надати Учасник разом з забезпеченням пропозиції, якщо ці документи вам потрібні.

тендерне забезпечення, забезпечення,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.