17.02.2023 Лілія Кулик

Оновлена форма оголошення на картці тендера

Можливо ви вже бачили, що на карті тендера з’явився новий блок з оголошенням закупівлі. Переглянути ви його можете на карті тендера в розділі Тендерна документація, як це показано на скріншоті нижче.


Що можна переглянути в оновленому оголошенні

Якщо ви натиснете на PDF біля напису Друкувати оголошення, то зможете побачити оголошення про проведення закупівлі. Також в нижніх колонтитулах оголошення ви можете переглянути підписанта та дату підписання оголошення. Окрім цього, там є QR-код, який можна відсканувати та перейти на оригінал оголошення на веб-порталі Прозорро, все це показано на картинці нижче.


Тобто тепер не потрібно заходити в окремо в файл підпису і переглядати дату підписання оголошення, адже ця дата і підписант тепер присутні в самому оголошенні.

Чим оновлене оголошення корисне

Окрім інформації про дату підписання оголошення та підписанта завдяки оновленому  функціоналу можна переглянути історію змін оголошення про проведення відкритих торгів. А також можна побачити дату внесення змін в закупівлю.

Чому це важливо?

Тому що раніше при внесенні змін в оголошення неможливо було перевірити яка інформація була в оголошенні з самого початку, адже зберігалось тільки оновлене оголошення. Тепер же можна подивитись які зміни та коли були внесені в оголошення, що покращить роботу замовника та спростить роботу Антимонопольного комітету України при розгляді скарг.

Як переглянути історію змін оголошення про проведення закупівлі

Якщо в закупівлю було внесено зміни, то на карті тендера як і раніше з’являється додаткова вкладка “Історія змін”. У вкладці “Остання редакція” відображається вся актуальна інформація про закупівлю, а саме всі актуальні документи від Замовника, ТД тощо та остання актуальна версія оголошення. Приклад показний на скріншоті нижче. І ми бачимо, що  у вкладці Остання редакція є актуальна версія оголошення.

А у вкладці історія змін можна подивитись старе оголошення, з усією інформацією до внесення змін. Це показано на скріншоті.

І відповідно дату публікації оголошення зі змінами ви можете переглянути або біля  напису “Файл з підписом”, або в самій друкованій формі оголошення, як ми писали про це вище.

Чи змінилась інформація в оголошенні про проведення закупівлі

Ні, інформація не змінилась і форма оголошення відповідає вимогам Закону України “Про публічні закупівлі”, як і раніше. Просто до оголошення була додана додаткова корисна при проведенні закупівель інформація.

оновлення, оголошення,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.