27.01.2020 Лілія Кулик

Зміна неістотних умов договору, що потрібно публікувати в Прозорро

Детальне роз'яснення, коли потрібно публікувати повідомлення про внесення змін до договору, а коли не потрібно

Одне з питань, які часто виникають у Замовників, чи публікувати повідомлення про внесення змін до договору з підстави, яка не передбачена частиною 4 статті 36 Закону. 

Давайте подивимось, що нам про це говорить Закон. Згідно зі статтею 10 Закону, замовники самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднюють на веб-порталі Уповноваженого органу в порядку, встановленому Уповноваженим органом та Законом, повідомлення про внесення змін до договору та звіт про виконання договору.

У свою чергу, виходячи зі змісту пункту 5 частини першої статті 1 Закону, договір про закупівлю укладається між замовником і учасником за результатами проведення однієї з процедур закупівель, передбачених статтею 12 Закону. Цими процедурами є:

  • відкриті торги;
  • конкурентний діалог;
  • переговорна процедура закупівлі.

Тому, форма повідомлення про внесення змін до договору, яка затверджена наказом Мінекономрозвитку від 22.03.2016 № 490, передбачає зазначення випадків для внесення змін до істотних умов договору згідно з частиною четвертою статті 36 Закону.


Ураховуючи викладене, повідомлення про внесення змін до договору та про виконання такого договору оприлюднюється замовником відповідно до статті 10 Закону саме щодо договорів про закупівлю у розумінні Закону. Тобто договорів укладених за результатом проведення однієї з процедур закупівель, передбачених статтею 12 Закону, та у випадках передбачених частиною четвертою статті 36 Закону і статтею 10 Закону. Тобто в разі внесення змін до договору, що передбачені частиною 4 статті 3.

Відповідно, якщо Ви вносите зміни в договір з підстави, що не передбачена частиною 4 статті 36 Закону, то оприлюднювати повідомлення про внесення змін до договору в системі Прозорро не потрібно.

Ця ж відповідь на питання міститься в листі  від 25.11.2016 № 3302-06/38247-06  “Щодо застосування законодавства в сфері закупівель”, розміщеному на Інформаційному ресурсі Уповноваженого органу з питань закупівель

договір, Укладення договору,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.