15.11.2021 Лілія Кулик

Як знайти потрібні закупівлі на порталі Prozorro?

Як працюють фільтри на Прозорро та як швидко знайти потрібну закупівлю

З 1 грудня 2021 року старий пошук буде відключено на порталі Прозорро. Шукати закупівлі можна буде в новому пошуку за посиланнями:

для закупівель - https://prozorro.gov.ua/search/tender

для планів - https://prozorro.gov.ua/search/plan.

Тож вже зараз просимо вас користуватись новим пошуком. Тож спробуйте новий пошук, скористайтесь нашими порадами з приводу того, як шукати краще і ми певні, що ви дуже швидко до нього звикнете, як звикли ми.

Чи є на порталі Прозорро сортування за датою публікації

Звісно є. На веб-порталі за посиланням https://prozorro.gov.ua/search/tender для тендерів та https://prozorro.gov.ua/search/plan існують різні види сортування. Тож кожен користувач сам може обирати як сортувати, а саме:
- за датою (від найновіших до старіших чи навпаки);

- за сумою (збільшенням чи зменшенням)

- за релевантністю, це сортування радимо використовувати при пошуку за ключовим словом, адже в такому разі ви отримаєте максимально коректні результати пошуку.


Також варто зауважити, що за замовчуванням стоїть пошук за релевантністю, але за потреби ви можете його змінювати, якщо шукаєте не за ключовим словом, наприклад, а за видом закупівлі, очікуваною вартістю тощо.

Як користуватися пошуком за ключовим словом

Ми почули ваші зауваження з приводу недосконалості пошуку за ключовим словом. Тепер пошук за ключовим словом став видавати більш релевантні результати. Приклад можете переглянути на малюнку нижче


Якщо ж вам потрібні закупівлі за певний період, наприклад, тільки за останній місяць чи останній рік, то можете скористатись фільтром Дата і наприклад, знайти тендери тільки за останні 3 місяці. Для цього я додата дату подання пропозицій, наприклад, з 1 серпня до 1 листопада. 


І от що отримала в результаті.


Тож тепер ми бачимо не тільки максимально релевантні закупівлі, але й ті, що нам підходять за датою оголошення/подання пропозицій. Також ви можете обирати менші проміжки часу в фільтрі Дата, щоб знаходити закупівлі під свій запит.

Чи шукає пошук на Прозорро за кількома ключовими словами?

Звісно шукає. Приклад на картинці нижче. Тож пишіть в пошук всі необхідні слова, а ми знайдемо для вас закупівлі, що будуть включати в себе все вам необхідне.


Чи можна на порталі шукати за складними запитами

І таке ми теж шукаємо. Ну, наприклад, виготовлення проектно-кошторисної документації дуже просто знайти.  


Ви кожен свій запит можете уточнювати, наприклад, ви можете шукати: “виготовлення проектно-кошторисної документації, що проводилось в Київській області протягом жовтня-листопада 2021 року через відкриті торги”.

І за таким запитом без проблем ми знайшли 20 тендерів.




Користуйтесь фільтрами за призначенням

Пошук за ключовим словом (коли ви запит вписуєте просто в рядок пошуку) краще використовувати для пошуку назви/опису закупівлі чи номера закупівлі. 

Якщо ж вам потрібно знайти закупівлі певного замовника, то використовуйте фільтр “Замовник”, так ви будете отримувати максимально коректні результати пошуку. В фільтр пошуку краще вводити код ЄДРПОУ Замовника.

Фільтр ДК 021:2015 шукає за точним кодом предмета закупівлі. Наприклад, вам потрібно знайти закупівлі за кодом 50241100-7 - Послуги з ремонту суден, тож ви саме такий код і вводите, адже за узагальненим кодом на зразов 50240000-9 таку закупівлю не знайде. 

В фільтр Очікувана вартість можна вказувати суми від та до. Але фільтр працює також, якщо ви поставите тільки одне обмеження, наприклад, вам потрібні закупівлі більше 50 000 грн, тоді в поле від ви вводите 50 000 і натискаєте Enter.

За фільтром Дата можна знайти закупівлі, які в певний період мали аукціон, кваліфікацію, подання пропозицій чи період уточнень. Фільтр виводить в результатах пошуку закупівлі якщо хоч один день періоду потрапляє в введені вами дати. Наприклад, ви обрали, що період подання пропозицій має бути в проміжку 01.10.2021-30.10.2021, то в результатах ви побачите закупівлі в яких, наприклад, був період подання пропозицій з 01.09.2021 до 01.10.2021, також там буде закупівля в якій період подання пропозицій тільки почнеться 30.10.2021, а завершиться 20.11.2021.

Фільтр за постачальником - наша наступна розробка

Наразі ми працюємо над новим фільтром “Постачальник”, тендери вашого постачальника дуже просто буде знайти на веб-порталі, просто ввівши його код ЄДРПОУ у відповідний фільтр, який ми дуже стараємось зробити до нового року.

Також якщо у вас є якісь запити на вдосконалення фільтрів, можете написати нам в коментарях.


пошук, фільтри пошуку,

Коментарі

Ольга 2021-11-22 09:38:44
Дуже погано реалізована нова версія, неможливо взагалі знайти навіть використовуючи фільтр, в той же час з тими ж вказаними параметрами і фільтрами, оддразу знаходиш свою закупівлю. Можливо щось недоопрацьовано в новій вурсії. Залиште стару версію і всім буде за щастя
Жанна 2021-11-17 21:59:09
Багато негарного про нову версію сказано в ФБ в групі "Спільнота реформаторів..." Все ж таки стара версія більш " інтуітивно чутлива". Адже не завжди знаєшь точно номер закуп, ДК, ЄДРПОУ, але стара версія по одному ключовому слово видасть тобі купу інформації і обов*язково знайдеться необхідна інформація. А нова версія - це просто, вибачте, ТУПА недолуга корова в порівнянні зі старою. І повірте, я вмію користуватися фільтрами . Але якщо воно тупить, то ніякі фільтри не допоможуть.
Ірина 2021-11-17 20:45:15
для кого ви працюєте? Якщо дійсно для КОРИСТУВАЧІВ, то спитайте в них яка версія краще? Відповідь очевидна - стара версія.Але вам це нецікаво
Валентина 2021-11-17 15:25:52
Мені не сподобалося. Я шукала свої закупівлі за кодом ДК 021:2015 і вибирала релевантність новіші, так мені видає за період 2017-2018 рік. А за поточний рік не нічого не показує. Стара версія була набагато краща.