20.09.2021 Лілія Кулик

Пошук на Прозорро та друк річного плану

Як працює пошук на Прозорро та як роздрукувати тепер річний план

Ми готуємо вихід нового функціоналу в системі. А саме, зовсім скоро на сторінці нового пошуку планів на порталі Прозорро за посиланням https://prozorro.gov.ua/search/plan буде можливість завантажити та потім роздрукувати форму річного плану. Це один з найчастіших запитів щодо пошуку на порталі з яким ви до нас звертались.

Що зміниться в завантаженні та роздруковуванні планів?

Ми провели багато інтерв’ю з замовниками, щоб почути ваші думки і покращити сервіс завантаження планів. Тож що зміниться?
1. Тепер річний план буде завантажуватись в форматі Excel і ви зможете далі з ним працювати, сортуючи плани, фільтруючи, додаючи чи прибираючи звідти якусь інформацію або ж зможете просто роздрукувати план не вносячи в нього змін.

2. В план додані нові поля, такі як Статус плану (запланований, оголошено тендер, скасовано), а також буде посилання на оголошені закупівлю, якщо план в статусі оголошено тендер і зв’язаний з закупівлею.

3. В пошуку планів додано новий фільтр “Рік плану”, який допоможе вам відфільтрувати закупівлі потрібних вам років. Цим фільтром можна скористатись кілька разів, якщо ви хочете відфільтрувати плани за кілька років.

4. План можна буде завантажити при виборі фільтрів “Замовник” та “Рік плану”. Фільтром рік плану можна буде скористатись кілька разів, якщо вам потрібно завантажити свій план за кілька років. Після завантаження плану ви зможете відфільтрувати плани за своїми параметрами, наприклад, за конкретний місяць, по конкретному коду, в певному статусі.

Чи буде працювати старий пошук на prozorro.gov.ua?

Ще зовсім недовго. Після запуску друку планів в новому пошуку ми будемо відключати старий пошук. 

Насправді ви могли бачити останнім часом, що старий пошук працює часто не коректно, не знаходить всі плани/закупівлі,  вдосконалювати його вже недоцільно через старі технології на яких він зроблений. Тому ми прийняли рішення його відключати.

Тож радимо вам шукати плани за посиланням: https://prozorro.gov.ua/search/plan

а закупівлі за посиланням: https://prozorro.gov.ua/search/tender

Також нагадуємо, що ви можете писати нам на пошту feedback@prozorro.ua, якщо у вас виникають якісь питання щодо пошуку і побажання щодо його вдосконалення. 

При зверненні на пошту прохання писати, який саме фільтр працює на вашу думку некоректно, чому та як би ви хотіли, щоб він працював. Також можете писати який фільтр ви хотіли б додати в пошук.

А тепер хочемо відповісти на кілька питань які ви вже нам ставите щодо пошуку.

Чи можна в новому пошуку на Прозорро шукати за номером закупівлі чи ключовим словом?

Звісно можна. Для цього за посиланням https://prozorro.gov.ua/search/tender в рядок пошуку потрібно написати номер закупівлі, ключове слово тощо і натиснути на клавіатурі Enter або на лупу в рядку пошуку. Результат чи можете переглянути на картинці нижче.

Чи можна шукати за номером скарги закупівлю на Прозорро?

Це також можна робити, адже номер скарги а прозорро майже повністю співпадає з номером закупівлі. Тож якщо у вас є номер скарги, наприклад ось такий UA-2021-09-06-001014-c.b2, то все що у вас до крапки - це номер закупівлі, а після крапки то вже умовне позначення скарги. приклад показаний на картинці нижче.

Тож в рядок пошуку просто вводите весь номер до крапки і натискаєте Enter або на лупу в рядку пошуку.

фільтри пошуку, пошук,

Коментарі

Леся 2021-10-27 11:06:16
Скажіть,будьласка,як роздрукувати додатки до річного плану
Аліна 2021-10-07 19:27:03
Я вважаю, що до нової версії потрібно внести критерій пошуку по ключовому слову. Поясню проблему:коли в новій версії у полі для пошуку ввести код ЄДРПОУ система знаходить всі закупівлі мого підприємства. Потім коли я хочу знайти із закупівель свого підприємства ті закупівлі в яких брав участь конкретний учасник, вписавши в поле для пошуку його назву, мені система прибирає фільтр код ЄДРПОУ і показує всі закупівлі з цим учасником по країні. В цьому плані стара версія набагото зручніша.
Ліля 2021-10-08 12:18:21
Аліна, ми збираємось додати фільтри пошуку і один з цих фільтрів - учасник закупівлі
Maksym 2021-09-21 20:02:48
Пропозиція - потрібен пошук по ключовим словам, який повинен передбачати можливість пошуку одночасно за декількома фразами, (зараз у разі пошуку по двох ключ.словах - видає результати всі на 1 та всі на 2 слово), потрібна можливість пошуку щоб залишати результати тільки по співпадінню двох або більше ключових слів. Наприклад мені треба знайти "топографічної карти масштабу М 1:10000". По пошуку мені видає всі "топографічн" + всі "масштаб" +"1:10000" = тисячі непотрібних результатів, які після ще одної фільтрації по коду/декількох кодах за ДК21-15 усі треба лопатити вручну. Бажано вкрутит якусь галочку, щоб була можливість отримати результат тільки по співпадінню по всіх ключових словах запиту
Nelly Stelmakh 2021-10-04 16:55:38
Maksym, для цього краще користуватися https://bi.prozorro.org/
Ліля 2021-10-05 11:40:43
Maksym, саме в цьому напрямку ми й хочемо змінити роботу фільтру. Можете мені написати на пошту, будь-ласка, l.kulyk@prozorro.ua і ми запросимо вас на інтерв'ю з приводу роботи пошуку
Анастасыя 2021-09-20 14:49:19
Підскажіть,завантаження річного плану ще недоступно? Якщо доступно, то як скористатися цією функцією?
Ліля 2021-09-20 14:50:28
Анастасыя, поки ще не доступне. Але протягом 1-1,5 тижнів ми випустимо цей функціонал в продуктив і повідомимо про це всіх користувачів
Олежик 2021-09-20 14:21:29
це цікава інформація