10.09.2020 Лілія Кулик

Як перевірити в Прозорро чи була здійснена оплата за товар/роботу/послугу

Інформація про те, як перевірити оплати через казначейство в системі Прозорро

Електронна система закупівель Prozorro інтегрувалась із інформаційними ресурсами державної казначейської служби. 

Інтеграція працює з початку вересня та стала успішним завершенням довготривалої співпраці коллег із Державної казначейської служби України та ІТ команди ДП “ПРОЗОРРО”. 

Як працює інтеграція системи Прозорро та державної казначейської служби

Працює розроблене рішення наступним чином: Казначейство віддає щодня Прозорро реєстр розпорядників коштів державного бюджету України. 

В свою чергу Прозорро віддає інформацію Казначейству про укладені контракти завдяки проведеним процедурам закупівель в системі розпорядниками коштів державного бюджету України. Обмін інформацією відбувається в безпечному режимі та із підписаними за допомогою КЕП даними підприємств. Після того, як Казначейство здійснює платежі за зареєстрованими договорами, інформація про такі оплати передається до Prozorro та відображається на сторінці закупівлі. Можна переглядати абсолютно всі транзакції по окремо взятому договору з прив’язкою до платника, отримувача та їхніх реквізитів.

Як можна переглянути оплати ДКСУ в Прозорро

 Приклад:

Які переваги та цінності несе інтеграція Прозорро та державної казначейської служби України

  • по-перше, вона відповідає на питання потенційних нових Учасників: “Чи сплачує Держава за своїми зобов'язаннями по укладених договорах”. Ця реалізація на це питання відповідає;

  • по-друге, це продовження розпочатих системних дій в напрямку інтеграцій із всіма можливими державними ресурсами для забезпечення зручності роботи Замовників та Учасників. При цьому, розпочавши із простих та перших кроків в подальшому стають все більш об’ємними та розвиваються.

Також команда Прозорро продовжує доробляти інтеграцію та розвивати взаємовідносини із Міністерством фінансів України, Державною Казначейською службою України та Міністерством цифрової трансформації України, Національною агенцією із запобігання корупції та іншими розпорядниками реєстрів та даних.

Віримо в те, що найближчим часом можемо запропонувати нашим Замовникам і Учасникам ще більше зручних та простих рішень. 

дксу,

Коментарі

Сергій 2020-10-05 16:21:47
Нічого не працює. До цієї "інтеграції " всі платежі відображалися. Зараз всьо поламали :-)
Василь 2020-10-05 13:08:28
Не відобраєжається... Знайшов оголошені закупи нашої організації (01037488) у вересні, відкрив окрему закупівлю. Статусу про сплату не бачу. Потенційні контрагенти мають вказувати конкретний договір? Чому вони це мають знати?
Марина 2020-09-23 10:07:02
Почему я не вижу информацию в Prozorro про платежи за договором?
Ліля 2020-10-01 15:21:22
Марина, різні причини можуть бути. Наприклад, ви хочете переглянути оплату, яка була здійснена до даної інтеграції. Або ви хочете переглянути оплату, яка здійснювалась не через Казначейство, а з розрахункового рахунку підприємства
Андрій 2020-10-05 09:46:25
Марина, вы не видите информацию, потому что ее нет. Даже для договоров, которые оплачены после "интеграции" и через казначейство
Жанна 2020-10-05 15:48:54
Ліля, для чого писати, що все інтегровано, якщо наразі ця функція не працює .Раніше в своїй роботі я постійно використовувала цю інформацію про проплати казначейства, бо вона дійсно працювала. А зараз зникла навіть інформація за минулі періоди, де вона точно була. І це не тільки по одному замовнику і не по одному регіону. Отже, як кажуть не кажи гоп поки... А функція дійсно дуже корисна , тому чекаємо.