05.04.2022 ДП "Прозорро"

Становище бізнесу в період воєнного стану

Повномасштабне вторгнення росії поділило життя кожного українця на «до» та «після». І бізнес не є винятком. Війна вдарила по виробництву, логістиці та ланцюжкам постачання, які підприємці напрацьовували роками.
Наприкінці березня ми провели дослідження про стан українського бізнесу серед учасників тендерів у Prozorro. І дуже вдячні 372 підприємцям з усієї країни, хто поділився своєю історією та власним баченням, як має змінитися сфера публічних закупівель, аби допомогти бізнесу в період воєнного стану.
48% опитаних бізнесів зараз працюють. У Західній Україні продовжують працювати 62% підприємств, Центральній — 55%. Водночас серед усіх підприємців, які продовжують роботу, 85% відзначило скорочення кількості замовлень.
6% опитаних підприємців уже змінили, а 19% планують змінити фокус свого бізнесу, щоб більше відповідати потребам воєнного часу.
43% респондентів зараз не працюють з державними замовниками. Здебільшого це бізнеси, яким співпраця з державою давала лише до 20% доходу. 47% зазначили, що продовжують працювати з державою, але в менших обсягах. 10% — що працюють, як і раніше.
49% відзначили, що повернення конкурентних спрощених закупівель у Prozorro допомогло б їм отримувати нові замовлення. Не погодились з цим 24% респондентів, 27% важко відповісти на це питання.

Ознайомитись із дослідженням можна за покликанням: https://bit.ly/prozorro-poll
бізнес, воєнний стан,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.