15.03.2021 Оксентія Груба

Щодо продовження терміну підписання договору по скороченій переговорній процедурі. Кейс

звернення до Мінекономрозвитку за роз’ясненням щодо деталей проведення скороченої переговорної процедури

Розгляньте актуальний кейс щодо можливості продовжити термін підписання договору по скороченій переговорній процедурі. 

Отож, представники Великоберезовицької сільської ради звернулись із запитом до Мінекономрозвитку : 

«Чи можна продовжити термін підписання договору по скороченій переговорній процедурі у зв'язку з тим, що постачальник останньої надії ДПЗД «Укрінтеренерго» не надіслав договір на підписання»?


Зверніть увагу на відповідь на це запитання: 

Згідно з частиною 7 статті 40 Закону, замовник має право укласти договір про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури закупівлі у строк не раніше ніж через 10 днів (п’ять днів — у разі застосування переговорної процедури закупівлі з підстав, визначених пунктом 3 частини другої цієї статті, а також у разі закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передання та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг з централізованого опалення, телекомунікаційних послуг, зокрема з трансляції радіо- та телесигналів, послуг з централізованого водопостачання та /або водовідведення та послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування) з дня оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю.

Крім того,  пунктом 5 частини 8 статті 40 Закону передбачено, що переговорна процедура закупівлі відміняється замовником у разі, непідписання договору про закупівлю у строк 35 днів (20 днів — у разі застосування переговорної процедури закупівлі з підстав, визначених пунктом 3 частини другої цієї статті, а також у разі закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передання та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг з централізованого опалення, телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів, послуг з централізованого водопостачання та /або водовідведення та послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування) з дня оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю.

Таким чином, Законом не передбачена можливість продовження строку укладання договору про закупівлю з учасником переговорної процедури.

переговорна скорочена, процедура закупівлі, договір,

Коментарі

Дмитро 2021-03-16 08:38:21
А як же діяти в такому випадку?
Alex 2021-03-16 10:55:29
Дмитро, Спокійно. Відміняти на підставі п.5 ч.8 ст.40. Починати нову. У допомогу посилання - ЗАСТОСУВАННЯ 631 СТАТТІ ЦКУ В ЗАКУПІВЛЯХ ПРОЗОРРО.