15.01.2021 ДП "Прозорро"

На форумі: відповіді на запитання щодо договору

запитання та відповіді про договір на форумі з публічних закупівель

Щоб посприяти вам у задоволенні закупівельних інтересів та запитів — місяць тому ми започаткували форум з публічних закупівель. Це платформа для спілкування, де ви можете ставити свої запитання, відповідати на запитання інших, ділитись своїм досвідом та отримувати думки консультантів в сфері публічних закупівель. 

Зібрали для вас актуальні на форумі запитання щодо договору та відповіді на них:

Право підписання договору про закупівлю

Чи повинен обов'язково переможець спрощеної закупівлі під час укладання договору про закупівлю надати інформацію про право підписання договору про закупівлю? Якщо повинен, то в якому вигляді?

Так, адже договір, що укладається за результатами спрощеної закупівлі є договором про закупівлю в розумінні Закону, тому статті 41 розповсюджується на цей договір також. В Законі сказано, що документи мають бути надані при підписанні договору, тож ви можете просити їх принести під час підписання договору, наприклад, чи надіслати перед підписанням.

Одностороннє розірвання договору

Яким чином оформити одностороннє розірвання договору, якщо таке право передбачено договором про закупівлю?

 У такому разі замовник має надіслати постачальнику лист про розірвання договору. Такий лист можна передати з кур'єром, щоб на другому примірнику учасник поставив позначку про його отримання. А якщо учасник ухиляється від отримання листа, тоді лист про розірвання договору можна направити поштою (рекомендованим листом з описом вкладення і повідомленням про вручення).

Як укласти в цьому випадку договір?

Не встигли заключити договір до кінця року. Спрощена закупівля, аукціон буде 5.01.2021р. Як бути? Виходить на декілька днів залишаємося без поставщика газу.

Подивіться, чи можете укласти додаткову угоду на 20 % до договору за попередній рік. Ну і не забувайте, що може бути також постачальник останньої надії, якщо ви не обрали постачальника вчасно.

Чи укладати нові договори?

У нашої організації укладені договори на обслуговування в банку, водопостачання і послуги зв'язку кілька років тому. З банком в 2014 році, а з водоканалом — в 2013. У зв'язку зі змінами в законодавстві, що розміщувати при проведенні процедури зі звітом? Чи потрібно укладати нові договори цього року?

Найкращий варіант — укладати щороку нові договори і по них звітувати.

Запитання щодо договору на форумі знайдете за покликанням:

договір, Укладення договору, умови договору,

Коментарі

Кристина 2021-01-18 11:10:00
Доброго дня. У нас у 2020 р. укладений Договір з Новою поштою без загальної суми Договору і з безстроковим терміном дії. Як в такому разі робити публікацію на Прозоро в 2021 р., якщо ми неможемо ні суму, ні термін дії вказати?
Наталочка 2021-01-15 19:24:17
А про електроенергію?