01.07.2021 ДП "Прозорро"

Коронавірусні закупівлі — через аукціони на Prozorro

Верховна Рада ухвалила новий Закон
 Верховна Рада прийняла Закон про повернення більшості закупівель для боротьби з COVID-19 у конкурентну площину. Це законопроєкт 3715.
 Відтепер на період встановленого Кабміном карантину закупівлі товарів, робіт і послуг для протидії COVID-19 мають відбуватися за порядком, передбаченим для проведення спрощених закупівель.Тож замість укладання прямих угод замовники будуть проводити спрощені закупівлі, з можливістю для постачальників подавати свої пропозиції та змагатися на аукціонах Prozorro.

 Це рух коронавірусних закупівель до більшої конкурентності, адже це врешті-решт дасть змогу лікарням та іншим установам заощаджувати кошти на проведенні коронавірусних закупівель. Найбільш критичних товарів ці зміни не стосуються. А це лікарські засоби, вакцини, імунобіологічні препарати, розхідні матеріали для допомоги пацієнтів з COVID, системи постачання медичних газів та медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом. Їм можна буде купувати без проведення спрощеної закупівлі.

 Детальний перелік товарів і послуг, які можна буде купувати за прямими угодами ще визначить Кабмін. Доречно було б також визначити вичерпний перелік предметів закупівлі для боротьби з COVID-19, які можна купувати за спрощеними. Це дасть змоги уникнути зловживань, коли під виглядом протидії коронавірусу купують товари та послуги, які зовсім цього не стосуються.
Закон набере чинності уже після підписання Президентом та на наступний день після публікації.
коронавірусні закупівлі, закон,

Коментарі

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ВАСИЛЬКІВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ" ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 2021-07-07 14:16:58
Будь-ласка, з якого числа дїє цей Закон?