25.10.2022 ДП "Прозорро"

Порядок використання електронної системи під час дії воєнного стану згідно Наказу ДП "Прозорро" №25

Інструкції про порядок використання електронної системи

19 жовтня 2022 року набула чинності Постанови 1178 від 12 жовтня 2022року "Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування ДП "Прозорро".

В зв`язку з цим ДП "Прозорро" затвердили новий Наказ №25 від 20.10.2022 Про затвердження Інструкції про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в особливостях здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування та зупинення дії наказу ДП “ПРОЗОРРО” від 19.03.2019 року №10 (зі змінами).

Тож наказ стосується тих закупівель, вартість яких є меншою 100 тис. грн. для товарів та послуг, 200 тис. грн для поточного ремонту та 1,5 млн. для робіт.

Даним наказом можуть керуватись як Замовники, так і не Замовники у розумінні Закону.

Відповідно дія  Наказу №10 зупиняється. 


ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО

«ПРОЗОРРО»

НАКАЗ

20.10.2022                                                                   Київ                                                              №25

 

Про затвердження Інструкції про порядок використання електронної

системи закупівель у разі здійснення закупівель вартість яких є меншою

за вартість, що встановлена в особливостях здійснення публічних

закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених

Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового

режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його

припинення або скасування та зупинення дії наказу

ДП “ПРОЗОРРО” від 19.03.2019 року №10 (зі змінами)

 

З метою впорядкування використання електронної системи закупівель під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в особливостях здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування та керуючись п. 11 постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 “Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування” та пунктом 13 постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 166 “Про затвердження Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків” і наказами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 07.04.2020 № 648 “Про веб-портал Уповноваженого органу з питань закупівель”, від 11.06.2020  № 1082 “Про затвердження Порядку розміщення інформації  про публічні закупівлі”, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.03.2022 № 263 “Про деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану”,

НАКАЗУЮ:

1. У зв'язку з прийняттям Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 “Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування” дію наказу ДП “ПРОЗОРРО” від 19.03.2019 року № 10 (зі змінами) на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування зупинити. 


2. На період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування затвердити Інструкцію про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в Особливостях здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, що додається.


3. Відділу маркетингу та комунікацій забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель.


4. Інструкція затверджена цим наказом  набуває чинності з дня наступного за днем оприлюднення цього наказу на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель. 


5. Начальниці сектору по роботі з майданчиками Матвійчук В.М. проінформувати попередньо авторизовані/авторизовані електронні майданчики про оприлюднення наказу для врахування його вимог під час затвердження власних регламентів.


6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Генеральний директор          _____________ Василь ЗАДВОРНИЙ

наказ, закупівлі воєнного стану, закупівлі до 50 тисяч,

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.