28.02.2022 ДП "Прозорро"

Закупівлі під час війни

Дорогі громадяни та користувачі системи Prozorro,

Зараз наше військо героїчно чинить опір окупантам, посилаючи  російські кораблі, літаки, бронетехніку та солдат. У таких умовах забезпечення потреб українського війська та українських міст і сіл, допомога потерпілим від дій загарбників лишається важливим пріоритетом. І усе це потребує швидких закупівель від органів влади та місцевого самоврядування. 

Нам відомо, що вже підготовлені і мають бути проголосовані зміни до Закону “Про публічні закупівлі”, які на час дії воєнного стану звільняють замовників від обов’язку дотримуватись його норм. Як тільки буде офіційна інформація про щодо набрання чинності цих змін, ми вас обов’язково поінформуємо. 

Але навіть до отримання цієї офіційної інформації, ми вважаємо, що чим швидше замовники зможуть закуповувати все необхідне, тим швидше ми зможемо вигнати рашистських окупантів з нашої землі. І якщо вам потрібно провести закупівлі для посилення оборони нашої країни, медичної допомоги потерпілим, ліквідації наслідків війни, то це варто робити якнайшвидше, прямими договорами. Це офіційна позиція Prozorro.

Також в системі Prozorro вже з'явився новий тип звіту "war for freedom" — для тих, кому терміново треба щось закупити, але хто хоче лишатися прозорим. Працюватиме як звичайний звіт про закупівлі.Для тих же, хто хоче і може — система Prozorro продовжує працювати, і повністю здатна витримати будь-які атаки. 

Щодо довідок МВС

Замовники, що проводять відкриті закупівлі наразі не можуть отримувати довідки МВС від Постачальників, через те що Міністерство внутрішніх справ зараз нищить загарбників. Просимо поставитися із розумінням та не відхиляти постачальників за цією підставою.

Ми переможемо! 

Все буде Україна!

Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.

Можливо, вас також зацікавить: