25.10.2022 Ольга Нос

ЯК КУПИТИ ТОВАРИ В ЕЛЕКТРОННОМУ КАТАЛОЗІ PROZORRO MARKET — У ЗАПИТАННЯХ ТА ВІДПОВІДЯХ

Оновлений алгоритм закупівель через каталог

У цій статті відповідаємо на найпопулярніші ваші запитання що того, як же купувати товари по новій Постанові 1178 на Prozorro Market

Як закупити товари через запит ціни пропозицій по постанові 1178

Запит ціни пропозицій у Prozorro Market – найкращий спосіб для замовника швидко задовольнити свої потреби.

Які умови постачання діють для запиту ціни пропозицій?

При закупівлі через запит ціни пропозицій замовник самостійно встановлює умови постачання товарів. При цьому, ці умови замовник обов’язково має зазначити у відповідному полі при створенні закупівлі. Проте, найкращий спосіб ꟷ завантажити проєкт договору.

Чи повинен замовник публікувати зміни до договору при закупівлі через запит ціни пропозицій?

При закупівлі через запит ціни пропозицій на надпорогові суми замовник має публікувати зміни до договору та звіт про виконання договору.

Чи можуть істотні умови договору відрізнятись від тих, що є у завантаженому до закупівлі проєкті договору?

Істотні умови укладеного за результатом запиту ціни пропозицій договору не можуть відрізнятись від таких у проєкті договору, що завантажений до закупівлі.

Чи відбувається запит ціни пропозицій якщо на нього подався усього 1 учасник?

Наразі при здійсненні запиту ціни пропозицій, запрошення до участі у ньому надсилаються всім постачальникам, які продають товари відповідної категорії. Тобто, потенційно, у кожному запиті можуть взяти участь більше ніж 2 учасники. Інформування про потенційну кількість учасників запиту є на майданчиках при створенні запиту пропозицій. 

В середньому конкуренція на запитах ціни пропозицій вища у 2 рази ніж на відкритих торгах з особливостями (4 учасники в закупівлі  через запит ціни пропозицій проти 1,9 у ВТ з особливостями). Водночас закупівлю прийшов лише 1 учасник, така закупівля відбувається.

Де можна подивитись ціни для формування очікуваної вартості?

Наразі ціни за одиницю товару доступні для перегляду та аналізу у додатку bi.prozorro.org. Додаток дозволяє подивитись ціни, за якими здійснювались закупівлі, обрати потрібний період та регіон.

Чи можна на Prozorro Market купити кілька товарів за одним договором про закупівлю?

При запиті ціни пропозицій Замовник може укласти договір про закупівлю з переможцем відбору, якого було відібрано в межах четвертої цифри Єдиного закупівельного словника за результатами замовлення / запиту ціни пропозицій.

При запиті ціни пропозицій все просто: замовник формує запит ціни пропозицій на кілька товарів в межах одного коду і укладає угоду з переможцем такої закупівлі.

Алгоритм запиту ціни пропозицій.


Коментарі

До цієї статті ще немає коментарів. Станьте першим.

Можливо, вас також зацікавить: